RUKOMET

Burić: Nikada se nisam jadnije osjećao

benjamin buric – fena (1)

Teško mu je bilo komparirati organizaciju njegovog kluba koji igra u Bundesligi i nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine

Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić nakon dvomeča sa Grcima i ispadanja iz predbaraža za Svjetsko prvenstvo na pres-konferenciji je rekao da su postignuti rezultati trenutno realan odnos snaga na parketu.

– Kada sve uzmem u obzir večeras smo odigrali korketno i to je ono što u ovom trenutku možemo pružiti. Mi smo se radovali u 59. minuti kada smo postigli gol i to govori o karakteru ove reprezentacije, ali… Mi ne tražimo mnogo, nikad nismo tražili, nama je najveća nagrada kada poslije -7 u Grčkoj dočeka nas 3-4 hiljade navijača. Nikad se nisam jadnije osjećao nego večeras. To je neki moj osjećaj – kazao je Burić.

Teško mu je bilo komparirati organizaciju njegovog kluba koji igra u Bundesligi i nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

– Ne znam odakle krenuti. Govorimo o igračima iz Premijer lige BiH, ali uz dužno poštovanje gdje su ti klubovi u Evropi. Grčki AEK i Olympiacos su konkuretni u Evropi i u ovoj reprezentaciji su 4-5 igrača iz tih klubova. Ja reprezentativcima nemam šta zamjeriti. Neki su prvi put na okupljanju, dali su sve od sebe, ali… Teško mi je govoriti o organizaciji jer mi je vruća glava i razočaran sam puno. Ne znam ni odakle je početak da se krene nešto mijenjati. Smjena generacija, pa onda molimo da se vrate, ima posla, ali ne znam odakle da se krene – ističe Benjamin Burić.