Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nekadašnji prvak svijeta

Čečenski bokser nestao, prijatelj misli da je otmicu naručio Kadirov

Umar Salamov
Foto: Screenshot/ YouTube

Abdurakhmanov smatra da je do otmice Salamova došlo zbog njegovih političkih stavova

Nekadašnji IBO prvak svijeta poluteške kategorije Umar Salamov (28) posljednju je borbu odradio u septembru prošle godine i nedugo nakon toga mu se gubi svaki trag, a njegov prijatelj Tumso Abdurakhmanov uvjeren je da je s nestankom čečenskog borca povezan najmoćniji čovjek u toj ruskoj pokrajini Ramzan Kadirov.

“Kadirov, znaš li gdje ga možemo pronaći? Uvjeren sam da ti sve znaš. Svi mi znamo gdje ga treba tražiti. Samo se pitam što ti je on zgriješio. Zar nam nećeš reći? Sigurno je vrlo interesantna priča”, napisao je ljutiti Abdurakhmanov na čečenskom vođi na Telegram kanalu, prenosi Index.hr.

Abdurakhmanov smatra da je do otmice Salamova došlo zbog njegovih političkih stavova. Nakon posljednje borbe Salamovu je lično Kadirov čestitao na pobjedi, ali tri mjeseca kasnije je nestao i odonda o njemu nema javno dostupnih informacija.

Umar Salamov je u dosadašnjoj bokserskoj karijeri odradio 29 borbi u kojima je ostvario učinak od 27 pobjeda i dva poraza. Čak 19 mečeva završio je nokautom, a jedini koji su ga pobjeđivali su Damien Hooper i Dmitrij Bivol. Titulu prvaka svijeta Salamov je osvojio prije sedam godina pobjedom nad Abubakerom Bobom Ajisafeom u Moskvi.