Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cerić osvojila bronzu na Grand Prixu u Dusseldorfu

judo_arijana_i_lara

Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na Grand Prix turniru u Dusseldorfu, na kojem su učestvovali svi najbolji džudisti i džudistkinje, 344 sportiste iz 49 zemalja.

Cerić je u kategoriji +78 kg u jakoj konkurenciji uspjela osvojiti treće mjesto i sa novih 350 bodova je trenutno na devetom mjestu Svjetske ranking liste što je ujedno i najbolje plasirana bosanskohercegovačka sportašica u konkurenciji svih sportista iz svih sportova u BiH.

Jedini poraz Cerić je pretrpjela od aktuelene viceprvakinje svijeta Tachimoto Megumi. U borbi za bronzanu medalju pobjedila je predstavnicu Njemačke Buessow Kristin.

Judo tim BiH predstavljalji su reprezentativci Larisa Cerić +78 kg, Aleksandra Samardžić -70 kg, Harun Sadiković +100 kg i Toni Miletić -90 kg.

Harun Sadiković (+100 kg) je također imao dobar nastup, u prvom kolu slavio je protiv predstavnika Španije Chelaru Grigoras, a minimalnim rezultatom poražen je od predsavnika Kirgistana, te je osvojio nova 84 boda za Svjetsku ranking listu.

Aleksandra Samardžić i Toni Miletić i pored dobrih borbi eleminirani su u prvom krugu ovog velikog međunarodnog natjecanja, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

– Naši džudisti i na početku novog olimpijskog ciklusa, na početku nove sezone iz takmičenje u takmičenje potvrđuju svoju svjetsku klasu. Na velikom Grand Slamu u Parizu prije 15 dana odličan nastup imao je Harun Sadiković, a evo već danas nakon Grand Prixa u Dusseldorfu slavimo bronzanu medalju Larise Cerić. Također mogu reći da su moji izabranici kolosalno otvorili nastupe na velikim međunarodnim takmičenjima u 2017. godine i ono što je posebno bitno za naš tim mogu reći da ne znam koliko brzo dolazimo do naših uspjeha, ali zasigurno znam da nikada ne koračamo unazad, da kontinuirano idemo naprijed i da iz godine u godinu naš džudo tim postiže sve bolje rezultate. To je ono što nas motivira da istrajemo u naumu da i dalje budemo ponos bosanskohercegovačkog sporta – izjavio je selekort džudo tima BiH Branislav Crnogorac.