Bosanskohercegovačka džudistkinja

Cerić završila nastup u drugom kolu olimpijskog džudo turnira

Najbolja bh. sportašica u konačnici je osvojila deveto mjesto

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić rano jutros po srednjoevropskom vremenu nastupila je na Olimpijskim igrama u Tokiju, a završila je nastup već nakon drugog kola, odnosno u osmini finala.

Cerić je u kategoriji +78 kilograma u prvom kolu pobijedila Izayanu Marenco iz Nikaragve maksimalnim rezultatom, dok je u drugom kolu poražena od Iryne Kindzerske iz Azerbejdžana.

Najbolja bh. sportašica u konačnici je osvojila deveto mjesto.

Cerić je peta bh. sportašica koja je nastupila u Tokiju, a najbolji rezultat dosad je ostvario tekvondoist Nedžad Husić koji je osvojio peto mjesto. To je ujedno i najbolji rezultat BiH na olimpijskim igrama uopće.

Plivačica Lana Pudar osvojila je 19. mjesto na 100 metara leptir, streljašica Tatjana Đekanović je bila 47. u disciplini zračna puška 10 m, dok je plivač Emir Muratović osvojio 45. mjesto na 100 metara slobodno. Muratović će danas nastupiti i u utrci 50 metara slobodno.

Najbolji bh. sportista, atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti u kvalifikacijama na 800 metara, dok bacač kugle Mesud Pezer na borilište izlazi 3. augusta.