Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Četiri zlata i jedno srebro za BK Novi Grad na omladinskom prvenstvu BiH

bk novi grad

Kvalitet boksera Novog Grada potvrđen je i na ovom prvenstvu, gdje su opravdali svoju poziciju u vrhu klubova kako BiH tako i regiona – navode iz ovog kluba

Bokseri Bokserskog kluba Novi Grad Sarajevo su na omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine proteklog vikenda u Banja Luci nastupili sa pet takmičara, te osvojili četiri zlata i jedno srebro.

Zlato su osvojili: Eldin Hodžić, Alen Šljivo, Ernad Šahović i Hanan Katana, a srebro Anes Kamberović – rečeno je Feni u BK Novi Grad.

Za najboljeg boksera prvenstva BiH proglašen je Hanan Katana iz BK Novi Grad. Katana je upisao tri pobjede, te je jednu ostvario prekidom u trećoj rundi.

Kvalitet boksera Novog Grada potvrđen je i na ovom prvenstvu, gdje su opravdali svoju poziciju u vrhu klubova kako BiH tako i regiona – navode iz ovog kluba.

Podsjećaju da je u novembru prošle godine održano prvenstvo FBiH, gdje je Novi Grad nastupio sa šest boksera i svih šest je osvojilo prvo mjesto.

Osvajači medalja su bili: Eldin Hodzić, Eldar Hodzić, Alen Šljivo, Haris Aganović, Ahmed Šabanović i Hanan Katana. Ahmed Šabanović je bio najbolji bokser prvenstva FBiH.

Trener u BK Novi Grad Jasmin Peštek je kazao da je izuzetno zadovoljan radom i rezultatom ekipe.

– Već šest godina radimo i napredujemo zajedno. Naši bokseri su postali stalni i nezaobilazni članovi reprezentacije i samim tim bilježe dobre rezultate na međunarodnoj sceni. Siguran sam da ovo nije njihov maksimum i da će osvojiti još mnoga odličija među kojima su evropska i svjetska – kazao je Peštek.