Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Novogradski dani 2019."

Četvrti atletski miting Novi Grad okupio poznate atletičare

20190630_194154

Miting ima za cilj da popularizira atletiku u gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport

Četvrti atletski miting “Novi Grad” i ove godine je okupio poznata atletska imena iz BiH i regiona na sportskim trenima Centra “Safet Zajko”.

Ovim sportskim događajem zatvorena je 23. manifestacija “Novogradski dani 2019.” koja je trajala tokom juna.

– Mjesec dana lijepih dešavanja je iza nas. Danas je održano i takmičenje u bacanju kugle u kojem su učestvovali Kemel Mešić, Hamza Alić i Asmir Kolašinac, to je jedan kvalitetan nastup, a imamo i druge sportske discipline – kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić koji je pobjednicima u bacanju kugle uručio medalje.

Zlatna medalja za osvojeno prvo mjesto u disciplini bacanje kugle i postignuti rezultat 20,62 metra uručena je Asmiru Kolašincu, srebrena Kemalu Mešiću za postignuti rezultat 20,54 metra, dok je bronzana medalja pripala Hamzi Aliću za postignuti rezultat 19,30 metara.

U utrci na 400 metara pobijedio je član AK Novi Grad Damir Redžepagić s rezultatom 48,49 sekundi, drugo mjesto s rezultatom 48,75 sekundi osvojio je atletski reprezentativac BiH i član AK “Sloboda – Tehnograd” Rusmir Malkočević, dok je treće mjesto osvojio Srđan Marić, atletičar kluba “Mornar – Bar” iz Crne Gore s rezultatom 49,19 sekundi.

Predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Elmir Ćerimagić istakao je da se radi o do sada najboljem atletskom mitingu u Sarajevu, na kojem su zastupljene discipline 60 metara revijalna trka za mlađe učesnike, zatim utrka na 100 metara, 400 metara, 800 metara i 3.000 metara. Ove godine je zastupljena i prva paraolimpijska disciplina u BiH, tj. utrka na 100 metara za slijepe – kategorija T11.

Miting ima za cilj da popularizira atletiku u gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.