Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cilj rukometaša sarajevske Bosne borba za vrh tabele

rk bosna

Rukometaši sarajevske Bosne se pripremaju za prvu ovosezonsku premijerligašku utakmicu protiv ekipe Prijedora, koja je na rasporedu narednog vikenda.

Član Upravnog odbora sarajevskog kluba Emir Sadžak, koji se nedavno priključio upravljačkoj garnituri Bosne, smatra da su igrači spremni za početak prvenstva.

– Klubu ima ambicije da se ove sezone takmiči za sami vrh ligaške tabele. Igrači su na okupu nešto više od mjesec dana i svi se trudimo da obezbijedimo sve potrebne uslove da ekipa spremna dočeka početak sezone. U prelaznom roku je doveden veliki broj igrača i većina ih se odlično snašla i uklopila u ekipu i primjetno je da daju svoj maksimum i na treninzima i na pripremnim utakmicama – kazao je Sadžak.

“Studente” će u narednoj sezoni voditi Adem Bašić, koji je na toj dužnosti naslijedio Zuhdiju Korkarića.

– Bašić je trener koji iza sebe ima dobre rezultate, kako na igračkom, tako i na trenerskom polju. Odgovara nam stil igre koji on preferira i mišljenja smo da će ova ekipa Bosne sa njim ostvariti zacrtane ciljeve. Vjerujem da smo napravili pravi potez njegovim angažovanjem. Prvu utakmicu igramo već za vikend u Prijedoru, protiv istoimenog protivnika i spremni smo za povratak na teren – kazao je Sadžak.

On je naveo da je osnovni cilj vodstva Bosne dugoročna stabilizacija kluba, saopćeno je iz RK Bosna.

– Protekla sezona je za Bosnu bila veoma teška i dramatična. Sa takmičenjem se startalo bez uprave i novca, pa i bez realnih šansi za samim opstankom Kluba, no angažovanjem bivših rukometaša, mladih nada, entuzijasta, ljubitelja i simpatizera Bosne, uspjelo se ostvariti nemoguće. Taj period je iza nas, ne smijemo se vraćati na njega i danas moramo razmišljati samo o tome kako stvoriti što bolje uslove našim igračima za nadolazeću sezonu. Cilj nam mora biti status stabilnog premijerligaša i borba za sami vrh tabele – zaključio je Sadžak.