Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cleveland pao u trećoj četvrtini: Warriorsi poveli u velikom NBA finalu (VIDEO)

kyrie-irving

Golden State Warriorsi poveli su u velikom NBA finalu. Pred svojim navijačima sa 104:89 pobijedili su Cleveland Cavalierse.

Branitelji naslova slavili su uprkos očajnoj šuterskoj večeri svojih najboljih igrača Stepha Curryja i Klaya Thompsona. Curry je postigao samo 11 poena uz šut 4-15, a Thompson devet uz šut 4-12.

Ipak, kao i u prošlom finalu ovih rivala veliku ulogu je imao Andre Iguodala, koji je uz sjajnu obranu na LeBronu Jamesu dodao 12 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Najbolji igrač utakmice bio je Shaun Livingston, igrač s klupe koji je uništio obranu Clevelanda s 20 poena, a veliku pomoć imao je u još jednom iskusnom Leandru Barbosi – 11 poena bez promašaja.

Cleveland je gubio cijelu utakmicu, osim jednog dijela treće četvrtine kada je na krilima Kyriea Irvinga i Jamesa poveo jedan razlike. Ipak, krajem četvrtine je James otišao na odmor, a domaća ekipa velikom serijom osigurala vodstvo u finalnoj seriji.

LeBron je utakmicu završio blizu triple-doublea (23 poena, 12 skokova i devet asistencija), Irving je postigao 26 poena, Kevin Love 17, ali je zakazala klupa koja je sudjelovala sa samo deset poena.

Druga utakmica finala igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak nakon čega serija seli u Cleveland.