Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cleveland preko Toronta do velikog finala NBA lige (VIDEO)

lebron james

Uvjerljivom gostujućom pobjedom 113:87 kod Toronta u šestoj utakmici finala Istočne konferencije, Cleveland Cavaliersi plasirali su se u veliko NBA finale, gdje čekaju pobjednika Zapada, tačnije dvoboja Oklahome i Golden Statea.

LeBron James s 33 koša, 11 skokova, šest asistencija i tri blokade predvodio je Cavse do njihovog drugog finala zaredom, dok je njemu lično to čak šesti put zaredom da će nastupiti u konačnoj borbi za naslov. Nakon četiri s Miamijem, dva puta je uspio s Clevelandom. Osmi je igrač u historiji NBA kojem je uspjelo doći do šest uzastopnih finala i prvi koji je to postigao bez da je igrao za Celticse.

Sjajno je odigrao i ostatak Velike trojke Cavsa. Kyrie Irving ubacio je 30 koševa u devet asistencija, dok je Kevin Love dodao 20 koševa i 12 skokova.

Naravno, sada svi govore o onom što je u Americi na tapetu već godinama; mogu li Cavsi prekinuti 52 godine posta bez titule u Clevelandu, što je najduži takav niz za neki američki grad koji ima najmanje tri profesionalne momčadi u nacionalnim sportovima. Ohio čeka naslov još od 1964., kada su Brownsi pobijedili Baltimore i postali NFL prvaci.

Cavsi su prošlogodišnje finale izgubili od Warriorsa nakon šest utakmica, a 2007. ih je u dvoboju za naslov pomeo San Antonio.

Kod Raptorsa, koji su prvi put od osnivanja prije 21 godine došli do konferencijskog finala i kojima je ovo bila čak 15. utakmica u posljednjih mjesec dana, najbolji su bili Kyle Lowry s 35 koševa i DeMar DeRozan (20), ali momčad koja se vratila nakon poraza u prve dvije utakmice finala Istoka, u šestoj utakmici nije pružila veliki otpor Cavsima, koji su već u trećoj četvrtini osigurali ukupno finale.