Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cleveland razbio Golden State i smanjio prednost u velikom finalu (VIDEO)

lebron james

LeBron James i Kyrie Irving predvodili su raspoloženi Cleveland protiv Golden Statea do domaće pobjede 120:90 u trećoj utakmici NBA finala, čime su Cavsi smanjili na 2:1 i vratili se u borbu za naslov.

Trijumf je donijela prva petorka; James je ubacio 32 koša, uz 11 skokova i 6 asistencija, Irving je zabio 30 i dodao za 8 poentiranja, JR Smith je zabio 20, od čega pet trica, dok je pod koševima sjajan bio Tristan Thompson sa 14 koševa i 13 skokova.

S druge strane, kod Warriorsa su također četiri igrača bila dvoznamenkasta, ali niko s 20 ili više koševa. Najefikasniji je bio Stephen Curry sa 19 poena, ali bilo je to daleko od njegovih mogućnosti, prije svega u prvom dijelu, kada je zabio tek dva koša, dok je ukupno gađao tek 6-13.

Zato je Cleveland i to bez ozlijeđenog Kevina Lovea, odigrao savršenu partiju u oba smjera, na početku u odbrani, a kasnije je napunio koš gostiju. Cavsi su nastavili dominaciju na domaćem parketu, koja traje od početka doigravanja.

LeBron je predvodio ekipu do velike pobjede, u 82. utakmici play-offa u kojoj je zabio barem 30 koševa, po čemu su ispred njega tek Kobe Bryant (88) i Michael Jordan (109).