Ostali sportovi

košarka

Čolan: Reprezentacija BiH spremno dočekuje početak evropskog prvenstva

04/07/2019

Ističe da se reprezentacija BiH, koju predvodi selektor Slaviša Ožegović, pripremala za ovo takmičenje u posljednjih mjesec dana

Pripreme za evropsko juniorsko (U18) prvenstvo A divizije za košarkašice, koje će od 6. do 14. jula biti održano u Sarajevu, privode se kraju.

Kako je Feni kazao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, danas se očekuje dolazak delegata koji će provjeriti da li je na organizacionom planu sve urađeno kako treba, a očekuje se i dolazak svih preostalih reprezentacija koje će se boriti za titulu prvakinja Evrope.

– Danas očekujemo dolazak delegata koji će provjeriti stanje dvorana i druge organizacione aspekte. U Sarajevu se već nalaze i obavile su treninge reprezentacije Francuske, Njemačke i Litvanije, a do kraja dana će im se pridružiti preostalih 12 reprezentacija – objasnio je Čolan.

Ističe da se reprezentacija BiH, koju predvodi selektor Slaviša Ožegović, pripremala za ovo takmičenje u posljednjih mjesec dana.

– Ekipa je spremna. Prvih deset dana naše košarkašice su radile fizičku spremu, a zatim taktiku i odigrale su nekoliko prijateljskih utakmica. Možemo reći da je primarni cilj opstanak u A diviziji, a ulazak među najboljih osam ekipa bio bi veliki uspjeh – zaključio je Čolan.

Reprezentacija BiH će nastupiti u grupi D zajedno sa selekcijama Litvanije, Latvije i Poljske. Prvi meč će igrati 6. jula u 18.30 sati protiv reprezentacije Latvije, a dan kasnije u isto vrijeme igrat će protiv Litvanije. Posljednji meč grupne faze igrat će u ponedjeljak, 8. jula također u 18.30 sati protiv selekcije Poljske.

Utakmice će biti odigrane u Centru Skenderija, u dvoranama D1 i “Mirza Delibašić”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.