Ostali sportovi

Pobjeda Dustina Poiriera

Conor McGregor se teško povrijedio tokom borbe, iznijeli su ga na nosilima

11/07/2021

Sudac je prekinuo borbu zbog Irčeve teške ozljede članka i pobjedu dodijelio Poirieru

Treći dio trilogije između Conora McGregora i Dustina Poiriera trajao je samo jednu rundu. Sudac je prekinuo borbu zbog Irčeve teške ozljede članka i pobjedu dodijelio Poirieru.

Tako je dugoočekivana borba večeri na UFC-u 264 završila nakon samo pet minuta, a fanovi su ostali bez potpunog osjećaja satisfakcije i ispunjenosti.

McGregor je nekoliko sekundi prije kraja runde jednostavno sjeo na pod, a tek je ponovljena snimka otkrila da je u jednom trenutku iskrenuo zglob nakon promašenog udarca. Još se ne zna je li što puklo, odnosno o kakvoj se tačno ozljedi radi, ali Irac nije mogao nastaviti borbu.

Poirier nije imao nikakvu grižnju savjesti zbog načina na koji je došao do pobjede. Dok je McGregor vikao “liječnički prekid” kako bi se osigurao da mu se poraz ne piše kao predaja, Poirier mu je prišao nakon što mu je sudac podignuo ruku, a prije intervjua s Joeom Roganom u oktogonu, te zaurlao: “Začepi je..nu gubicu.”

Iako je snimka pokazala trenutak Conorove agonije, Poirier je rekao da je do ozljede došlo još ranije.

“Ozlijedio se još na početku borbe kad sam mu blokirao jedan od low-kickova, čuo sam da je nešto puknulo i pokazao na to. Iskretanje zgloba ga je samo dokrajčilo”, rekao je Poirier prije nego što se osvrnuo na otrovni uvod u treći dio trilogije.

“Nema granica u trash-talku, alu ubistvo je nešto s čim se ne šališ. Rekao je da će me ubiti, da ću odavde otići u lijesu. Ne možeš tako govoriti. Ja se nadam da će on sigurno stići kući svojoj divnoj porodici”, rekao je pobjednik.

Ironija tih prijetnji je u tome što naposljetku McGregor nije otišao na nogama, nego na nosilima.

Dodao je kako ga je tokom borbe McGregor povlačio za rukavicu kako bi ga približio za bolji udarac pa konstatirao:

“Taj tip je se..nja.”

To je izazvalo podijeljene reakcije publike, na što je poručio:

“Svi vi koji negodujete možete me poljubiti u guzicu.”

Poirieru je ovo bila 28. pobjeda u profesionalnoj karijeri, uz šest poraza i jedan “no contest”, dok je Conor doživio šesti poraz uz 22 pobjede. Poirier bi nakon ovog meča trebao dobiti priliku za pojas prvaka u lakoj kategoriji protiv Charlesa Oliveire, prenosi Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.