Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

irski borac

Conor McGregor treći put najavio kraj karijere, ali rijetko mu ko vjeruje

Conor McGregor

To je već treći put da slavni UFC borac (Ultimate Fighting Championship) u borilačkim vještinama najavljuje kraj karijere

Irska zvijezda u mješovitim borilačkim vještinama, 31-godišnji Conor McGregor u nedjelju je neočekivano najavio kraj karijere.

“Hej, momci, odlučio sa završiti s mojim borbama. Hvala svima za nevjerovatne uspomene. Kakva avantura”, napisao je McGregor na Twitteru.

To je već treći put da slavni UFC borac (Ultimate Fighting Championship) u borilačkim vještinama najavljuje kraj karijere. Zato su mnogi ljubitelji tog borilačkog sporta uvjereni da će se predomisliti i ponovo vratiti u ring.

McGregor se je prvi put povukao 2016, kada se UFC-om sporio oko lokacije intervjua, koji je morao obaviti.

Irac, s nadimkom The Notorious, drugi put je najavio kraj karijere u martu prošle godine, nakon što je u ringu u oktobru 2018. poražen od Rusa Habiba Nurmagomedova.

McGregor se nakon toga vratio u oktobru 2019., a u januaru ove godine pobijedio je Amerikanca Donalda Cerronea poslije samo 40 sekundi.

McGregor je u karijeri osvojio UFC titule u lakoj kategoriji u 2015. i 2016., a naslove u teškoj kategoriji u 2016. i 2018. godini.