UFC

Cormier ispisao istoriju, pogledajte kako je noćas “udavio” Lewisa

cormier ufc

Iz te situacije više nije bilo povratka – Cormier se uspješno zavukao protivniku iza leđa, provukao ruke i ‘ugušio’ ga

Ime Daniela Cormiera zlatnim je slovima upisano u knjige borilačkih sportova – postao je prvi borac koji je uspješno odbranio pojas u dvije UFC-ove kategorije! Nakon dvije minute i četrnaest sekundi druge runde Derrick Lewis bio je prisiljen na predaju.

Aktuelni prvak od samog je početka borbe u Madison Square Gardenu krenuo s očekivanom taktikom. A ona je da što prije sruši Lewisa i pokuša borbu završiti u parteru. Bivši robijaš većinu se prve runde nalazio na leđima, ali nekako se uspio odbraniti i dočekati drugu rundu.

Ulaskom u nastavak borbe ponovno je izazivač iz Texasa imao priliku u stojci. Nekoliko dobrih pokušaja bilo je blizu prvakove brade. A udarac u oko kao da je razljutio Cormiera koji je tada krenuo prema naprijed i rušenjem ponovno doveo “crnu zvijer” u podređenu poziciju.

Iz te situacije više nije bilo povratka – Cormier se uspješno zavukao protivniku iza leđa, provukao ruke i ‘ugušio’ ga.

Samo mjesec dana nakon što je Derrick spektakularnim nokautom slavio protiv Volkova, bio je prisiljen na predaju u najvećoj borbi svoje karijere.

Rasplet situacije već je poprilično jasan – sljedeći borac koji bi trebao dobiti priliku oduzeti pojas DC-u je Brock Lesnar, ali tek nakon što prođe sve doping testove zbog kojih je već dvije godine izvan UFC-a.