Košarka

Crna Gora nakon drame i poraza plasirala se na Svjetsko prvenstvo

crna gora

Crna Gora je u prvom međusobnom okršaju slavila u Latvijii pobijedila sa devet razlike, pa je Latvijcima bila potrebna pobjeda sa istom razlikom kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo

Košarkaši Crne Gore izgubili su od Latvije na domaćem terenu rezultatom 80:74, ali se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Crna Gora je u prvom međusobnom okršaju slavila u Latvijii pobijedila sa devet razlike, pa je Latvijcima bila potrebna pobjeda sa istom razlikom kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, Crnogorci su uspjeli da odole Latvijcima i posle dramatične završnice izbore prvi plasman na Mundobasket u svojoj istoriji uprkos porazu.

Najbolji kod domaćina bio je naturalizovani Derek Needham sa 22 poena. Marko Todorović postigao je 13, a Aleksa Popović i Bojan Dubeljvić po 11 poena.

Kod Latvijaca istakao se Janis Strelnieks sa 25 poena i 10 asistencija. Pored njega jedini dvocifreni u toj ekipi bili su Martins Mejers sa 12 i Janis Tima sa 11 poena.

Iz grupe I, pored Crne Gore, na Svjetsko prvenstvo u Kini otišli su Španija i Turska, dok su pored Latvije ispali evropski prvak Slovenija i Ukrajina.

Svjetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. augusta do 15. septembra.