Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

350 učesnika

“Crvena jabuka market” generalni sponzor utrke “Kakanj za 5”

Kakanj za 5 – naslovna

Naša kompanija i sama promoviše zdrave životne navike i rekreativno bavljenje sportom, tako da je ova saradnja sa udruženjem KA plus i više nego logičan slijed događaja u okviru našeg društveno odgovornog poslovanja,“ izjavila je Senada Arnautović

Sinoć održana druga noćna ulična utrka „Kakanj za 5“, u kojoj je učešće uzelo 350 trkača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije, Njemačke i Francuske. U organizaciji udruženja KA plus, ovogodišnja utrka okupila je najbolje atletičare i atletičarke na 3000 i 5000 metara.

„Ove godine imali smo tri fokusa pri organizaciji utrke: da privučemo najbolje atletičare u Bosni i Hercegovini u muškoj i ženskoj konkurenciji, da povećamo učešće mladih osoba te da privučemo što veći broj pripadnica ljepšeg pola. Zahvaljujući dobroj organizaciji i podršci naših sponzora, sva tri cilja smo ostvarili. Broj trkača se povećao više od dva puta, dok se broj Kakanjaca učetvorostručio te je njih 180 ove godine trčalo noćnu uličnu utrku,“ naveo je Senad Bajrić, predsjednik udruženja KA plus.

U muškoj kategoriji, kroz ciljnu kapiju prvi je protrčao Osman Junuzović, zatim Belmin Mrkanović te Uroš Gutić kao treći, dok je među ženama titulu prve u utrci ponijela Alma Hrnjić, a pratile su je Adela Čomor i Emina Begić.

Ovogodišnji generalni sponzor utrke je domaći trgovinski lanac „Crvena jabuka market“ koji u Kaknju posluje od oktobra 2018.

Uz voćno osvježenje za sve trkače, generalni sponzor je dodijelio nagrade najbržem Kakanjcu i Kakanjki, Evelinu Piljugu i Ajli Hadžić.

„Zadovoljstvo nam je biti dio ove sjajne sportske priče u Kaknju. Naša kompanija i sama promoviše zdrave životne navike i rekreativno bavljenje sportom, tako da je ova saradnja sa udruženjem KA plus i više nego logičan slijed događaja u okviru našeg društveno odgovornog poslovanja,“ izjavila je Senada Arnautović iz marketing službe Crvena jabuka marketa.

Do narednog druženja u Kaknju, organizatori su poželjeli svim trkačima još mnogo istrčanih kilometara.