Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Čudesan povratak Denvera i “ludnica” na kraju utakmice. Jokić ponovo briljirao

Foto: Screenshot/YouTube

Bila je ovo deseta uzastopna pobjeda Nuggetsa protiv Lakersa. Sljedeće dvije utakmice igraju se u Los Angelesu

Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murraya sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu play offa Zapadne konferencije NBA lige.

Uz junaka Murraya, čudesnu utakmicu odigrao je i Nikola Jokić.

Gosti iz Los Angelesa su odlično odradili prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali prednost 59:44, a za Denver su nezaustavljivi bili Anthony Davis, koji je u prvom dijelu ubacio 24 poena, te D’Angelo Russell, koji je za tri poena gađao 6/7. Početkom treće četvrtine povećali su gosti razliku na 20 poena, a potom se prednost počela topiti.

Premda se u završnici dodatno razigrao i LeBron James, domaćin je, predvođen Jokićem i razbuđenim Murrayem, došao do 95:95 minutu i 15 sekundi prije kraja.

U posljednjem napadu LA Lakersa James je promašio otvorenu tricu, a erupcija je u dvorani nastala kada je na drugoj strani parketa Murray, preko Davisa, sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Denvera i oduševljenje među domaćim igračima i navijačima.

Nikola Jokić je i u ovom susretu ostvario triple-double, postigao je 27 poena uz 10 asistencija i čak 20 skokova. Junak Murray na kraju je došao do 20 poena, dok je Michael Porter Jr. dodao 22 poena uz 6/10 za tri poena. Na drugoj strani je Davis ubacio 32 poena uz 11 skokova, dok je LeBron James dvoboj završio s 26 koševa, 12 asistencija i osam skokova.

Bila je ovo deseta uzastopna pobjeda Nuggetsa protiv Lakersa. Sljedeće dvije utakmice igraju se u Los Angelesu.