Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA liga

Čudesan preokret Sixersa: Pogledajte Embiidov koš preko Nurkića za pobjedu

embiid

Sastav iz Portlanda imao je 21 poen prednosti krajem druge četvrtine

Philadelphia 76ersi pobijedili su Portland Trail Blazerse 120:119 tijekom noći s petka na subotu. Najbolji igrač utakmice bio je Joel Embiid s 39 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Najvažniji koš postigao je 1.1 sekundu prije kraja utakmice, kada je pogodivši za dva poena preko Jusufa Nurkića prvi put u cijeloj utakmici doveo Sixerse u vodstvo i nakon čega je slušao skandiranje domaće publike: “MVP, MVP!”

Bilo je to i dovoljno za pobjedu jer Blazersi nisu realizirali zadnju, minimalnu šansu. Sastav iz Portlanda imao je 21 poen prednosti krajem druge četvrtine. Međutim, ni 34 poena Anferneea Simonsa, koji je tricu gađao 8/12, te 24 poena Jeramija Granta i 22 Damiana Lillarda nisu bila dovoljna za slavlje u utakmici u kojoj gotovo nisu ni bili u zaostatku.

Portland se nalazi na 13. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 31-36, dok deseti New Orleans Pelicansi, koji drže poziciju za play-in, imaju 32-34. Philadelphia je treća na Istoku s 44-22, odnosno iza vodećih Milwaukee Bucksa s 48-18 i Boston Celticsa s 46-21.