nevjerovatna priča se nastavlja

Čudo od djeteta danas je bila u bezizlaznoj situaciji, ali…

Cori Gauff (1)

Gauff je tako dobila i šesti meč na ovogodišnjem Wimbledonu

Nevjerovatna 15-godišnja Cori Gauff plasirala se u osminu finala ovogodišnjeg izdanja Wimbledona pobjedom protiv Polone Hercog 3:6, 7:6, 7:5 u meču u kojem je bila u bezizlaznoj situaciji.

Slovenka je vodila 6:3, 5:2 i imala meč-loptu na servis mlade Amerikanke i činilo se da je nevjerovatan put za Gauff u Wimbledonu završio. Igrala je najlošiji meč na ovom turniru, nije mogla ništa pogoditi, a Hercog je nešto više od sat vremena igrala bez greške.

No, Gauff je spasila meč-loptu i dočekala ono što se Poloni Hercog u karijeri događalo jako često. Slovenka je na servisu za meč stigla do 40:30 i druge meč-lopte, ali je u tom trenutku krenuo veliki preokret.

Gauff je spasila i tu drugu meč-loptu i napravila brejk tako što je realizirala prvu brejk loptu u meču, a od samouvjerene i sigurne igračice koja je diktirala meč Hercog se pretvorila u uplašenu klinku koja više nije znala šta napraviti.

Gauff je tako dobila i šesti meč na ovogodišnjem Wimbledonu (tri u kvalifikacijama i tri u glavnom turniru) te je ušla u drugu sedmicu turnira. U ponedjeljak će za četvrtfinale igrati protiv bivšeg broja 1, a trenutno sedme igračice svijeta Simone Halep.