Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Curry i Thompson ostavili Warriorse u životu (VIDEO)

klay-thompson-oklahoma-city-thunder-v-golden-state-warriors—game-five.1000×563

Golden State Warriorsi smanjili su na 3-2 u finalu zapadne konferencije NBA lige, pošto su savladali Oklahoma City Thundere u petom meču – 120:111.

Aktuelni šampion izbjegao je eliminaciju, ali će sada morati da uradi isto i trijumfuje za dva dana u Oklahomi ukoliko ne želi da siđe sa trona i preda krunu.

Domaćina su u Ouklendu predvodili Stephen Curry Kari i Klay Thompson, ubacivši kombinovano 58 poena, a ovoga puta nije izostala ni podrška ostalih saigrača.

Isto poena dao je Westbrook, 31, ali ukupnih 71 za prve dvije zvijezde Thundera nisu bili dovoljni, tačnije produkcija ostatka tima nije bila na nivou iz ostalih mečeva.

Oklahoma se nije lako predala, sa -8 na poluvremenu odmah su došli u ravnopravnu poziciju serijom 9:2 na startu drugog dijela. Poveli su trojkom Westbrooka sredinom treće četvrtine.

Odlučujuća serija domaćin dogodila se na startu posljednje perioda, tada su sa 8:0 stigli do dvocifrene prednosti.

Westbrook je imao pet ukradenih lopti, na drugoj strani Draymond Green se probudio sa 11 poena i 13 skokova, na dan meča ga je zvao Kobe Bryant da ga ohrabri pred petu utakmicu u kojoj su Warriorsi bili pod strašnim pritiskom.

Prevaga je možda bio i Bogut koji je iznenadio sa 15 poena i 14 skokova, zanimljivo da je za Australijanca ovo tek sedmi dabl-dabl u karijeri, drugi u play-offu.

https://www.youtube.com/watch?v=3EI5qkGMgI4

Za kraj historija, samo devet puta do sada tim se u play offu vratio sa 1:3 i dobio seriju. Prvi put je pošlo za rukom Celticsima 1968. u finalu Istoka protiv Philadelphije, da bi dvije godine kasnije Lakersi isto napravili Sunsima.

Šesti duel na programu je u noći između subote i nedjelje na parketu Thundera, a eventualni sedmi meč dva dana kasnije u Ouklendu.