Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Curry: Ovaj poraz će me progoniti neko vrijeme

stephen curry game 7

Steph Curry, MVP NBA lige, kaže da će ga progoniti poraz od Clevelanda sa 4-3 u finalnoj seriji NBA lige.

Curryjevi warriorsi vodili su sa 3-1 u pobjedama, ali su izgubili tri meča u nizu, posljednji u Oracle Areni sa 93:89.

“Nisam bio efikasan – imao sam dobrih trenutaka, ali nisam dovoljno pomogao svom timu. Jesam bio agresivan, ali na pogrešan način. Ovo će me progoniti neko vrijeme jer mi mnogo znači da pokušam da vodim svoj tim i da budem pravi na najvećoj pozornici. Radio sam to prije, sada nisam“, rekao je Curry.

[yuzo_related]

On je meč završio sa 17 poena (6-19 iz igre), 5 skokova, 2 asistencije i 4 izgubljene lopte, a tokom play offa mučio se sa povredama.

“Neću ići na operaciju ili bilo šta slično, istina je da moram da se oporavim, ali to nije izgovor za ono što se desilo na terenu. Bio sam tu, spreman da igram, imao sam i dobre i loše utakmice, to je to. Vratiću se još jači sljedeće sezone“.

Razočaran je bio i Klay Thompson, koji je meč završio sa 14 poena (6-17 iz igre).

“Ovaj poraz nešto je najteže što sam proživeo u karijeri. Ovo nas razdire sada, muka mi je, loše se oshećamo. Ovo jeste neuspheh, ali mislim da će ostati upisano ono što smo uradili“, kazao je Thompson i dodao je:

“Pobheda je bila tu, trebalo je da je uzmemo, ali nismo. Oni su pogađali, a mi smo promašivali šuteve koje uvuhek dajemo. Ali vratićemo se još jači, to vam obećavam, ne gledate nas poslhednji put u finalu“.