Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Curry postigao 62 poena i sam srušio Nurkićev Portland

stephen-curry-golden-state-warriors

Najveći doprinos tu je imao Curry koji je iz igre gađao (18-31), pogodio je osam trica, a pogodio je i 18 od 19 slobodnih bacanja

Stephen Curry postigao je 62 poena i tako samostalno odveo Golden State Warriorse do pobjede protiv Portland Trail Blazersa.

Warriorsi su kod kuće pobijedili rezultatom 137:122, a bez Curryjevih 62 poena to sigurno ne bi bilo moguće. Iako je Golden State vodio većinu utakmice, starteri su održavali tu prednost dok je klupa bila u minusu. Najveći doprinos tu je imao Curry koji je iz igre gađao (18-31), pogodio je osam trica, a pogodio je i 18 od 19 slobodnih bacanja.

Bh. košarkaš u dresu Portlanda Jusuf Nurkić na parketu je proveo 23 minute, te postigao sedam poena uz šest skokova i tri asistencije.

Velika je ovo pobjeda za Warriorse koji su još dva dana prije od iste ekipe izgubili 123:98.

Cilj za Warriorse je izboriti doigravanje, pogotovo nakon povrede Klaya Thompsona. Sjajni šuter propustio je prošlu sezonu zbog rupture prednjih križnih ligamenata koljena, a onda je na drugoj nozi u pripremi za sezonu na jednom treningu slomio ahilovu tetivu. To je najteža povreda za jednog košarkaša.