Ostali sportovi

planinska utrka

Čvrsnica ultra trail: Četvrto kaubojsko izdanje utrke

18/05/2020

Do sada prijavljeno 70 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske

“Čvrsnica Ultra Trail” naziv je četvrtog izdanja planinske utrke koja sve zaljubljenike u planinarenje vodi na Čvrsnicu i Vran, planine u Hercegovini koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom, a koja će biti održana 29. avgusta.

Riječ je o utrci koja će proći pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran.

Čvrsnica ultra trail je utrka koju zajednički organiziraju planinarsko društvo HPD Prenj 1933. iz Mostara i Udruga “Visit Blidinje” iz Posušja.

Voditelj projekta uime planinarskog društva HPD Prenj 1933. iz Mostara Ivan Leženić kazao je za Fenu kako će na spomenutoj utrci takmičari moći učestvovati u jednoj od četiri dionice.

– Ove godine takmičari mogu učestvovati u jednoj od četiri dionice, i to na Green trail, zvanoj The Spaghetti od 10 kilometara, utrka koja radi omaž na italijanske špageti western filmove, kao i na Yellow trail od 25 kilometara. Tu je i Blue trail – staza duga 35 kilometara namijenjena za potpuni ulazak u svijet traila te za najokorjelije trail kauboje najteža staza Red trail, zvana the Ugly, sa svojih 50 kilometara i 2850 metara elevacije- pojašnjava Leženić.

Dodao je kako je riječ o kružnim stazama te da je start i cilj kod restorana “Staza” na skijališnoj stazi.

Preuzimanje startnih brojeva vršit će se u restoranu “Staza” dan uoči utrke, 28. avgusta, od 16 do 23 sata.

Leženić ističe kako je do sada prijavljeno 70 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a svima koji se još nisu prijavili poručuje da testiraju svoje mogućnosti te okušaju hercegovački kamen.

Prijave se vrše online OVDJE, a traju do 8. avgusta. Broj takmičara je ograničen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.