Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Mulaomerović: Protiv Rusije ćemo igrati vrućeg srca, a hladne glave

damir-mulaomerovic-press-tuzla

Bh. nacionalni košarkaški tim u tuzlanskom će Mejdanu u subotu, 10. septembra, odigrati kvalifikacionu utakmicu za Eurobasket 2017. protiv ruske reprezentacije. Ulaznice za ovaj susret su rasprodane, a iz Košarkaškog saveza BiH publiku mole za razumijevanje ukoliko ne bude moguće pustiti u prodaju doštampane ulaznice, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izrazito mi je velika čast i zadovoljstvo, pa mogu reći i ispunjenje dječačkog sna, da u rodnom gradu vodim reprezentaciju. Imam pozitivnu tremu uoči susreta. Pred nama je težak zadatak, ali učinit ćemo sve da ne narušimo nepobjedivost u Mejdanu. Tuzla i BiH apsolutno zaslužuje jedan ovakav događaj. Odigrat ćemo hrabro, vrućeg srca, a hladne glave. Očekujem da momci daju sve od sebi, a optimista sam da će to biti tako”, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije selektor Damir Mulaomerović.

Komentirajući prethodnu utakmicu protiv Rusije, kada su bh. momci odlično odigrali prvo poluvrijeme, ali su na kraju izgubili rezultatom 83:54, Mulaomerović je rekao da će u subotu uz nekoliko taktičkih detalja pokušati izboriti pobjedu.

“Ovaj put bit će drugačija atmosfera i okruženje, a pokušat ćemo doći do pobjede, kako bismo u Švedsku otišli pod manjim pritiskom”, naveo je Mulaomerović.

Imajući u vidu veliko interesiranje za utakmicu, Dubravko Barbarić, generalni sekretar KS BiH, zamolio je publiku koja nije uspjela kupiti karte na vrijeme za razumijevanje.

“Koliko je ovo veliki događaj, govori i činjenica da su sve karte rasprodane, a vidjet ćemo je li moguće pustiti u prodaju još jedan dio ulaznica. Molimo sve posjetitelje za razumijevanje, jer nam je na prvom mjestu sigurnost, a mi iz KS moramo voditi računa i o regularnosti utakmice. Da je pušteno u prodaju 15.000 ulaznica i one bi bez problema bile prodate”, naveo je Barbarić.

Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KS BiH, rekao je da je ovo pokazatelj da Tuzli treba veća dvorana od Mejdana.

U susretu protiv Švedske, koji je odigran prošle sedmice u Sarajevu, bh. košarkaši pobijedili su rezultatom 74:71.