stockholm

Danas počinje okršaj BiH i Švedske u Davis Cupu, objavljen raspored mečeva

davis cup bih

Jučerašnjim žrijebom je određeno da uvodni meč, koji počinje od 17 sati, igraju Mikael Ymer i Mirza Bašić. U drugom meču singla slijedi duel između Eliasa Ymera i Damira Džumhura

Teniska Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine danas i sutra u Stockholmu, protiv domaće selekcije Švedske igra kvalifikacioni meč za ulazak u 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Tenisere Bosne i Hercegovine će predvoditi Damir Džumhur, 197. igrač na ATP listi, te Nerman Fatić (241.), Mirza Bašić (394.) i Tomislav Brkić, 59. igrač u dublu, dok će za Švedsku igrati njihovi najbolji igrači, braća Mikael i Elias Ymer (60. i 120. ATP), Karl Friberg, (441.), Leo Borg (509.) i Andre Goransson, 65. igrač u dublu.

Jučerašnjim žrijebom je određeno da uvodni meč, koji počinje od 17 sati, igraju Mikael Ymer i Mirza Bašić. U drugom meču singla slijedi duel između Eliasa Ymera i Damira Džumhura.

U subotu, 4. februara u 13 sati na rasporedu je meč u konkurenciji parova, u kojem će za reprezentaciju Švedske nastupiti Andre Goransson i Filip Bergevi, dok će za bh. tim igrati Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Po završetku ovog meča na programu su preostala dva meča singla između Mikaela Ymera i Damira Džumhura, te Eliasa Ymera i Mirze Bašića.

Pobjednička ekipa izborit će ulazak među najboljih 16 reprezentacija svijeta.

Parovi meča Švedska – Bosna i Hercegovina:

danas (17.00 sati):
singl:
Mikael Ymer – Mirza Bašić
Elias Ymer – Damir Džumhur

subota, 4. februara (13.00):
dubl:
Andre Goransson/Filip Bergevi – Mirza Bašić/Tomislav Brkić
singl:
Mikael Ymer – Damir Džumhur
Elias Ymer – Mirza Bašić