Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometno SP

Danci u velikom stilu do titule prvaka svijeta

danska – rukomet

Danski rukometaši osvojili su svoj prvi naslov svjetskih prvaka svladavši u velikom finalu u Herningu Norvešku s 31-22 (18-11)

Danci su do premijernog naslova došli već u prvom dijelu, kojeg su dobili s ogromnih sedam razlike (18-11) nošeni fanatičnim bodrenjem 18.000 svojih navijača i zahvaljujući sedam odbrana svog golmana Nicklasa Landina. U drugo poluvremenu je ta prednost Danaca je još i narasla, a Norvežani su doživjeli pravi potop. Kod Danaca su prednjačili Mikel Hansen sa 7 i Morten Olsen s pet golova, dok je kod Norvežana Magnus Jondahl zabio 8, a Sander Sagosen tri gola.

Danci su dosad triput gubili u finalima SP-a (1967, 2011, 2013), a naslov su osvojili sa svih deset pobjeda. Norvežani su srebrom ponovili prošlo SP kada su u finalu izgubili od također domaćina Francuske. Finalnu utakmicu prvenstva sudili su hrvatski par Matija Gubica i Josip Milošević.

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi. Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u grupi Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato.