Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danski rukometaš tri sekunde prije kraja pogodio s centra za pobjedu

Alexander Lynggaard gol

Danski rukometni reprezentativac Alexander Lynggaard autor je senzacionalnog pogotka za senzacionalnu pobjedu Saint Raphaela u za njih senzacionalnoj sezoni. Stvarno, ovoliko superlativa odgovara pogotku i onome što je u derbiju protiv Montpelliera donio klubu koji nikad u istoriji nije slavio na tom teškom gostovanju.

Pobijedili su 28:27, ali tri sekunde prije kraja činilo se da će podijeliti bodove, sve dok nije osmišljena akcija koja je na koljena bacila mnoge postulate rukometne igre. Posebno jer su u tom trenutku gosti imali dva isključena igrača.

Lynggaard je primio loptu na centru, dvojica njegovih saigrača poput munje su se sjurili prema golu Vincenta Gérarda i time povukli igrače Montpelliera u odbranu, što je omogućilo Dancu da lakše ostvari svoj “opaki plan”. Pucao je iz sve snage s centra i uhvatio nesretnog golmana na krivoj nozi, čovjek to nije očekivao već se pogledom koncentrirao na dvojac koji mu dolazi slijeva punom brzinom. Na kraju je punom brzinom u njegovoj mreži odsjeo Lynggaardov projektil i slavlje je moglo početi.

Saint Raphael je ovime zadržao drugu poziciju u Francuskoj, ali se i odvojio pratnji. Imaju 22 boda, četiri više od Creteila, kojeg su također pobijedili u gostima (30:26) i Montpelliera, a do kraja je ostalo još 11 kola. Naravno, prvi je PSG, ali bježi Lynggaardovoj ekipi samo dva boda. Jedini poraz Parižanima je nanio Montpellier (32:31).