Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski i olimpijski prvaci

Danski rukometaši ogorčeni: Nema smisla da se Igre održavaju u ovakvim uvjetima

Danski Savez je uspio nekako ispregovarati da igrači dobiju bar sat vremena dnevno za korištenje bazena i jedino tada mogu izaći iz soba

Aktuelni svjetski i olimpijski prvaci u rukometu Danci ogorčeni su na restrikcije koje su ih dočekale po dolasku u Japan.

Selektor Danske Nikolaj Jacobsen poručio je da ne vidi nikakvog smisla održati Igre pod ovakvim uvjetima.

Do odlaska u olimpijsko selo Danci su smješteni u vrlo luksuznom hotelu na obali otoka Okinawa, no nije im dozvoljeno da koriste ni plažu ni bazene u sklopu hotela. Igračima i stručnom štabu praktički nije dozvoljeno napustiti hotelske sobe.

‘’Moram kazati da ne vidim nikakvog smisla da se Igre održavaju pod ovakvim uvjetima. Ne razumijem. Imam dojam da se sve ovo radi samo za ljude van sporta, a na štetu sportaša zbog kojih bi Olimpijske igre i trebale postojati’’, kazao je trener Danaca.

Danski Savez je uspio nekako ispregovarati da igrači dobiju bar sat vremena dnevno za korištenje bazena i jedino tada mogu izaći iz soba.

‘’Rečeno mi je, a ja sam vjerovao, da će uvjeti biti nemjerljivo bolji od ovih s kojima se suočavamo na Okinawi. Da smo znali da će ovako biti, otišli bismo odmah u tokijski trening-kamp, gdje bar znamo da je kretanje strogo ograničeno i da se prati GPS-om’’, ljutit je Jakobsen.

Prvi susret na olimpijskom turniru Danska će igrati 24. jula protiv domaćina Japana. Uz njih, grupu B čine još Švedska, Egipat, Portugal i Bahrein.