Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davis Cup: Objavljeni sastavi timova BiH i Holandije

davis cup reprezentacija bih (1)

Teniska selekcija BiH će u drugom kolo Davis Cupa protiv Holandije igrati u nepromijenjenom sastavu: Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Susret se igra od 7. do 9. aprila u Gradskoj Areni Zenica.

– Mi smo svi zdravi, u dobroj formi i dat ćemo maksimum – kaže Tomislav Brkić koji je i ovog puta prijavljen kao igrač-kapiten u timu BiH.

– Po rezultatima se vidi da smo u dobroj formi. Damir je napravio sjajne rezultate, Mirza je osvojio Challenger, ja sam u zadnjih nekoliko sedmica igrao dva finala i osvojio jedan turnir, samo će mi biti potrebno nekoliko dana da se naviknem na podlogu jer sam igrao na zemlji – objašnjava Brkić.

Robin Haase, trenutno 48.igrač svijeta, prvi je reket gostujućeg tima u kojem su i Tallon Griekspoor i Thiemo de Bakker, te Jean-Julien Rojer, dubl-igrač koji trenutno zauzima visoko 20. mjesto na ATP listi dublova.

Holanđani, predvođeni kapitenom Paulom Haarhuisom, odlučni su u namjeri da u Zenici zabilježe pobjedu o čemu svjedoči i logistika sa kojom dolaze, odnosno veliki prateći tim koji uključuje ljekare, fizioterapeute, tehničko osoblje i zvaničnike teniske asocijacije, a najavljeni su i novinari iz Holandije, kao i nekoliko desetaka navijača.

Dva singl meča na programu su u petak, 7.aprila od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju 9. aprila od 13 sati, a tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak 6.aprila.

Jednodnevne karte po cijeni od 5 KM, te trodnevne od 10 KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od naredne sedmice će biti dostupne i na blagajni zeničke Arene.