Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davis Cup reprezentacija BiH mogla bi igrati u Zenici

Damir Dzumhur

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi u martu naredne godine, u okviru prvog kola druge grupe Euro-afričke zone, protiv selekcije Tunisa igrati u Zenici.

O svemu će odlučiti Teniski savez Bosne i Hercegovine, koji do kraja ovog mjeseca ima obavezu prijaviti grad domaćin, a da sve ima osnova potvrđuju i pregovori sa predstavnicima Gradske arene u Zenici.

Senad Hadžimešić, direktor Teniskog Saveza BiH, boravio je u Zenici gdje se na licu mjesta želio uvjeriti u sve tehničke i druge kapacitete Arene, a ukoliko se postigne dogovor bosanskohercegovačka Davis Cup reprezentacija protiv Tunisa igrala bi od 4. do 6. marta 2016.godine.

– Mi uopće nismo ni sumnjali da Arena zadovoljava sve uslove za održavanje Davis Cup mečeva. Bili bi veoma sretni da se ovdje odigra ovaj meč, jer su uslovi definitivno najbolji u BiH. Dvorana zadovoljava sve rigorozne uslove ITF-a i mislim da ćemo u narednoj fazi pregovora naći zajedničko rješenje kako bi meč bio ovdje odigran – rekao je za medije Hadžimešić.

Feđa Jovanović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica rekao je da su oni već dokazali da su spremni organizovati najzahtjevnije sportske događaje na vrhunskom nivou.

– Bilo bi nam drago da ugostimo tenisku Davis Cup reprezentaciju i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da budemo domaćini našim najboljim teniserima u martu ali i u budućnosti -kaže Jovanović.

Ukoliko se napravi dogovor u vezi nastupa Davis Cup reprezentacije BiH u Zenici bit će to i povratak tenisa na stari lokalitet u Zenici. Zanimljivost je da je na mjestu današnje Gradske arene ranije bio teniski centar sa osam teniskih terena, a na njemu su igrale mnoge velike teniske zvijezde, među kojima su Goran Ivanišević, Mima Jaušovec, Dora Alavantić, Jasna Rošer, Tomislav Poljak, braća Petković, Mervana Jugić i mnogi drugi.