Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davis cup: Srbija pobijedila Rusiju sa 3:0

20170204_2_21673952_18604521_Web
Srbijanski teniski reprezentativci Viktor Troicki i Nenad Zimonjić rezultatom 3:1 u dublu su pobedili protivnike iz Rusije Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravluka i Srbiji doneli pobedu u prvom kolu Davis cupa, ali i plasman u četvrtfinale, javlja Anadolu Agency (AA).

Srbiji je odlučujući, treći bod pripao nakon meča od četiri seta, od kojih su dva završena taj-brejkom, prvo u korist Srbije, a odmah zatim u korist Rusije. Konačni rezultat po setovima bio je 6:3, 7:6, 6:7 i 6:4.

Srbijanski reprezentativci Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Novak Đoković i Dušan Lajović razvukli su zastavu Srbije na terenu u niškoj hali „Čair“ da bi proslavili pobedu, ali i plasman u narednu rundu takmičenja, što je publika pozdravila glasnim navijanjem i aplauzom.

Podsetimo, prvi bod Srbiji juče je obezbedio Viktor Troicki koji je sa 3:2 posle iscrpljujuće igre od četiri i po sata pobedio Karena Hačanova. Zatim je Srbija uvećala prednost na 2:0 nakon što je Novaku Đokoviću, u trenutku kada je imao dva dobijena i jedan izgubljeni set, meč predao Danil Medvedev.

Za treći dan Davis cupa, u nedelju od 14 sati, bili su planirani mečevi Đokovića protiv Hačanova i Troickog protiv Medvedeva. Međutim, s obzirom da oni neće imati rezultatski značaj, a da selektori imaju pravo izmena, moguće je da daju priliku drugim igračima.

Ko će biti protivnik Srbije u četvrtfinalu, koje će se igrati od 7. do 9. aprila, biće poznato sutra, nakon što se završi meč Hrvatske i Španije na kom je trenutni rezultat 1:1. Ako Srbija bude igrala protiv Španije, biće domaćin, a ako protivnik bude Hrvatska, igraće u gostima.