Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davis zbog ozljede koljena završio sezonu, upitan nastup na OI

w1080xh810_GettyImages-516437866

Zvijezda američke profesionalne košarkaške NBA momčadi New Orleans Pelicansa Anthony Davis (23) propustit će ostatak sezone zbog ozljede lijevog koljena, a upitan je čak i njegov nastup za reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5. – 21. kolovoza).

Davis je ozlijedio koljeno krajem prvog poluvremena tijekom dvoboja protiv Portland Trail Blazersa u petak u sudaru s krilom Blazersa C.J. McCollumom, prenosi Hina.

Tijekom ove sezone Davis je imao problema s ozljedom ramena, no unatoč tomu je odigrao 61 utakmicu i prosječno postizao 24.3 koša uz 10.3 skokova i 2.1 blokadu. Ipak, Pelicansi su s omjerom pobjeda i poraza 26-43 praktički ispali iz borbe za plasman u doigravanje, pa je odluka o tome da Davis nakon nove ozljede ranije zaključi sezonu potpuno logična.

“Anthony je pametan dečko i zna da je najbolje rješenje otkloniti sve zdravstvene probleme do sljedećeg trening-kampa do kojega ima sedam mjeseci”, rekao je trener Pelicansa Alvin Gentry.

Na pitanje hoće li ozljeda koljena spriječiti Davisa u tome da nastupi na svojim drugim Olimpijskim igrama, prije četiri je godine bio članom američke reprezentacije koja je osvojila zlato u Londonu, Gentry je rekao:

“Ne znam, ali da se bavim okladama, tada bih stavio novac na to da neće igrati u Riju”.