Ostali sportovi

US Open

Dea Herdželaš nakon preokreta eliminisana u prvom kolu kvalifikacija

25/08/2022

Protivnica Andreevoj biće Rebeka Masarova iz Španije, koja je nakon skoro tri sata tenisa i tri seta izbacila Selenu Janicijevic

Dea Herdželaš eliminisana je u prvom kolu kvalifikacija US Opena, nakon preokreta Erike Andreeve, javlja N1.

Sarajka je rutinski dobila prvi set, a za vodstvo u setovima bio je potreban samo jedan break, koji je napravila u četvrtom gemu. Sjajno je servirala, iskoristivši prvu set loptu i povela 1:0 u setovima (6:3).

Uzvratila je 18-godišnjakinja iz Rusije istom mjerom u drugom setu. Uz dva breaka povela je 5:0. Zatim se Dea “probudila” i vratila jedan break, ali Andreeva koristi drugu set loptu i dolazi do poravnanja (3:6).

Treći set bio je mnogo uzbudljiv. Ruskinja je u prvom gemu napravili odmah break, zatim ga potvrdila te povela 0:2. Herdželaš se vraća u šestom, kada dolazi do izjednačenja 3:3 i rebreaka.

Međutim u narednom teniserka iz Rusije odmaj pravi rebreak i stiže do 3:4, nakon čega potvrđuje dobrim servisom i odlazi na 3:5. Hardželaš smanjuje na 4:5 i pravi novi breka i dolazi do 5:5 u odlučujućem setu.

Ipak 251. teniserka svijeta nije uspjela u potpunosti se vratiti u meč, jer Andreeva oduzima ponovo servis Dei i završava treći set u narednom gemu sa 5:7.

Protivnica Andreevoj biće Rebeka Masarova iz Španije, koja je nakon skoro tri sata tenisa i tri seta izbacila Selenu Janicijevic.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.