Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Reprezentacija Republike Srpske u Beogradu izgubila 21:0

srednjoskolci rs (1)

Na otvaranju turnira djevojčice iz RS igrale su protiv Dankinja i odmah na startu postavile neslavan rekord

U Beogradu je u toku Svjetsko prvenstvo za srednjoškolce u fudbalu, u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Jutros je veliku buru u BiH izazvala informacija da na spomenutom događaju učestvuje i reprezentacija Republike Srpske, kao samostalna država.

– S obzirom na to da sam u svjetskoj organizaciji, uspio sam se izboriti da učestvuju i djeca iz Republike Srpske. Takmičenje s vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom ću reći da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin SP-a za srednjoškolce, ali u odbojci – istaknuo je Željko Tanasković, bivši odbojkaš i predsjednik Saveza za školski sport Srbije.

Ipak, pogledom na žrijeb i spisak 24 učesnika, vidljivo je da u konkurenciji dječaka nema reprezentacije RS.

Iz manjeg bh. entiteta u Beogradu učestvuje samo ženska fudbalska selekcija. Djevojčice iz RS-a su žrijebom smještene u grupu s Njemačkom, Kineskim Tajpehom i Danskom.

“Republika Srpska sa svojom himnom i zastavom izlazi da se prikaže čitavom svijetu. To je ono na čemu svi treba da radimo”, istakao je Dragan Јaćimović, pomoćnik ministra sporta Republike Srpske.

Među fudbalerkama sa sportskih akademija svijeta, tim banjalučke Srednje medicinske škole, pobjednik Malih olimpijskih igara RS-a, dat će svoj maksimum na terenu, prenio je RTRS.

No, na otvaranju turnira djevojčice iz RS, koje su ni krive ni dužne završile u epicentru ovog skandala, igrale su protiv Dankinja i odmah na startu postavile neslavan rekord. Rezultat je bio nevjerovatnih 0:21 u korist Dankinja, objavio je Žurnal.rs.