Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đekanović: Nisam zadovoljna rezultatom, na treninzima sam bila bolja

tatjana_djekanovic

Bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović osvojila je 35. mjesto u gađanju vazdušnom puškom sa deset metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Nakon svog debitantskog nastupa na Olimpijadi, devetnaestogodišnjakinja u izjavi za Olimpijski komitet BiH naglašava da je zadovoljna svojim nastupom, ali ne i konačnim rezultatom.

– Još sam pod utiskom nakon gađanja. Da budem iskrena, plasmanom i rezultatom nisam toliko zadovoljna jer sam na treninzima u proteklih par dana dobro gađala. Možda je upravo to uticalo na moju psihu. Prije mene je nastupila pobjednica iz Kine, što je vjerovatno uz moje neiskustvo uticalo na konačan rezultat – izjavila je Đekanović.

Mlada sportistkinja ističe da za prave rezultate mora još mnogo raditi i trenirati, te da je sretna što je sa samo 19 godina imala priliku nastupiti na Olimpijadi.

– Ovo je samo početak, sigurna sam da ću u budućnosti biti mnogo bolja. Olimpijada je stvarno nešto posebno. Još nisam došla sebi nakon nastupa, ali zadovoljna sam i vjerujem da će se naporni treninzi za Olimpijadu odraziti na mojim budućim nastupima. Vidim da su svi takmičari imali tremu, a to se najbolje može vidjeti po spisku finalista, na kojem nema mnogo favorita – dodala je Đekanović.

Tatjanin trener Neven Rašić zadovoljan je izvedbom streljačice.

– Zadovoljni smo ovim rezultatom jer Tatjana je ipak 110 na svjetskoj rang listi, a na Olimpijadi učestvuju 53 najbolje streljačice svijeta. Rezultatski je mogla i više, ali ovo je za nju veliko iskustvo, tek joj je 19 godina i sigurno je da ne mislimo stati na ovoj Olimpijadi – rekao je Rašić.

Dodaje da su čak i treneri drugih reprezentacija potvrdili da je rezultat bh. streljačice odličan s obzirom na njene godine, te da će na svakom narednom takmičenju sigurno biti još bolja.