Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Del Potro se vratio pobjedom nakon 11 mjeseci pauze

del potro

Argentinski teniser Juan Martin del Potro (27) vratio se pobjedom na ATP tour. Nekada četvrti teniser svijeta odigrao je odličan meč i u prvom kolu turnira Delray Beach Open iz serije 250 savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Del Potro, koji je osvojio US Open 2009. godine, svoj posljednji meč na odigrao je u martu prošle godine kada je obnovio povredu ručnog zgloba. Morao je na operaciju juna 2015. i u srijedu se konačno vratio na teniske terene.

“Mislim da je pobjeda nakon 11 mjeseci pauze poklon za mene. Uzbuđen sam jer osjetim da ako nastavim da radim i ako ostanem zdrav ponovo mogu biti opasan igrač kao nekada. Bio sam nervozan i uzbuđen prije meča, jer sam želio da vidim kakav mi je forhend i servis kada sam na terenu. Za mene je ovo veoma važna pobjeda u mojoj karijeri“, rekao je del Potro.

U januaru 2010. del Potro je ostvario svoj najbolji ranking karijere, kada je bio četvrti teniser svijeta. Na posljednjoj ATP listi objavljenoj 18. januara ove godine Argentinac se nalazi na 1.041. mjestu. Osim osvajanja US Opena 2009. vrijedi spomenuti polufinale Roland Garrosa iste godine i Wimbledona 2013. godine. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio je bronzanu medalju u singlu. U dosadašnjoj karijeri osvojio je 18 turnira.