Delegati napustili izbornu Skupštinu Odbojkaškog saveza FBiH

odbojka lopta43

Petnaestaak delegata napustilo je sjednicu Skupštine Odbojkaškog saveza Federacije BiH (OSFBiH), koja je danas počela u Čitluku, saopćeno je iz Odbojkaškog kluba Ilidža.

Po riječima jednog od kandidata za predsjednika OSFBiH Emira Memića, delegati su napustili sjednicu jer smatraju da je došlo do niza nepravilnosti u radu.

– Skupština OSFBiH broji 60 delegata, a najmanje je 15 punomoći bilo lažirano. Zahtjev da se prema odredbama Statuta ustanovi ko ima a ko nema pravo glasa odbijen je od predsjednika OSFBiH Miloša Jelčića. Osim toga dozvolio je glasanje trojici delegata čiji klubovi još nisu članovi Saveza s pravom glasa – rekao je Memić.

Dodaje da je sjednica nastavljena uprkos činjenici da su delegati Bihaća, Petrovca, Ilidže, Bosne, Ilijaša i još nekoliko klubova napustili izbornu Skupštinu.

– Skupština je nastavljena, no već u ponedjeljak bit će podnijeta krivična prijava SIPA-i zbog sumnji u malverzacije koje su se desila, ali i kako bi ova agencija konačno istražila šta se to dešava u OSFBiH – istakao je Memić na kraju.