Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Denis Stojnić savladao Mightyja Moa nakon odluke sudija (FOTO)

sto (1)

Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić je na European MMA Championshipsu kasno sinoć u borbi večeri savladao Amerikanca Mightyja Moa.

Stojnić je slavio nakon odluke sudija, ali organizacijom meča nije bio zadovoljan, te tvrdi kako je sve išlo naruku Amerikancu.

sto (2)

– Moram reći da sam razočaran i organizatorima koji su u svemu išli naruku Amerikancu. Kavez je bio duplo manji od našeg u Sarajevu i jako klizav. Također, meč je počeo u 1.20 sati iza ponoći što je jako kasno, rekao je Stojnić.

Stojnić je nakon meča istakao da je slavio uprkos nesportskim potezima njegovog protivnika koji nije dobio kaznene poene, iako je imao nekoliko nedozvoljenih udaraca.

Nakon dvije izjednačene runde, Stojnić je u trećoj ostvario dominaciju.

– U cijelom meču Moa je imao samo svoja tri poznata krošea, njegovo najjače oružje, ali to na meni nije ostavilo traga što ga je izuzetno iznenadilo. Naravno da mu nisam ostao dužan. U trećoj rundi sam mu zadao seriju jakih udaraca i na kraju sam zasluženo slavio odlukom sudija rezultatom 29:28. Mislim da sam mnogo ubjedljivije trebao ostvariti pobjedu – kazao je Stojnić.

Bosanskohercegovački borac vratit će se u Sarajevo danas u poslijepodnevnim satima.