Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ons Jabeur

Deseta teniserka svijeta odustala od nastupa na Olimpijskim igrama

Foto: Screenshot/X

Nastup na OI u Parizu je otkazala i treća teniserka svijeta Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, koja je kao razlog navela gusti raspored natjecanja pod okriljem WTA

Tunižanka Ons Jabeur, deseta teniserka svijeta, objavila je u ponedjeljak da odustaje od sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Parizu kako bi sačuvala koljeno.

Jabeur (29), trostruka Grand Slam finalistica, objavila je poruku na društvenim mrežama u kojoj je objasnila da je “nakon konzultacija s liječničkim timom u vezi sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Parizu, donesena odluka da bi prilagodba na brzu promjenu podloge i tijela dovela njeno koljeno u opasnost i ugrozila ostatak sezone.”

-Uvijek sam voljela predstavljati svoju zemlju na bilo kojem takmičenju, ali moram slušati svoje tijelo, dodala je 29-godišnja Jabeur, koja se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, 2016. u Riju i 2021. u Tokiju. Operirala je desno koljeno 2023. godine.

Na Roland-Garrosu ove godine, na pariškoj zemljanoj podlozi gdje će se održati olimpijska natjecanja, Ons Jabeur je u četvrtfinalu izgubila od Amerikanke Coco Gauff.

Nastup na OI u Parizu je otkazala i treća teniserka svijeta Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, koja je kao razlog navela gusti raspored natjecanja pod okriljem WTA.

Olimpijski turnir u Parizu održat će se na pješčanim terenima Roland Garrosa od 27. jula do 4. augusta. Počet će manje od dvije sedmice nakon završetka Grand Slama u Wimbledonu i završiti tri sedmice prije početka US Opena.