Ostali sportovi

zagreb

Devet bh. klubova na 8. otvorenom evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou

20/11/2020

Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac

Taekwondo klubovi Bosne i Hercegovine nastupit će na Osmom otvorenom evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou, koje će biti održano u Zagrebu od 21. do 25. novembra.

BiH će na ovom prvenstvu predstavljati 27 takmičara iz devet klubova, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.

Iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo nasupit će Ajna Makaš, David Marušić, Džejla Makaš, Emir Kaljanac, Jusuf-Ali Rašidagić, Katarina Kraišnik, Nedžad Husić, Sadmir Habibović i Timur Subašić.

Iz Taekwondo kluba Željezničar nastupit će Ema Kurić, Faris Korjenić, Lamija Zimonjić, Riad Kozić, dok isti broj takmičara ima Brčko za koji nastupaju Ivana Šarenac, Jelena Vasić, Milica Vasić i Mirjana Vasić.

Po dva takmičara nastupit će iz Taekwondo kluba Sarajevo (Ada Avdagić i Ira Grgić), Taekwondo akademije Tešanj (Nadina Mehmedović i Sabina Balić) i Mladosti (Dora Marušić i Erol Nuci), dok će po jednog predstavnika imati ekipe Bosna Visoko (Fahrudin Adilović), Fojnica (Marija Štetić) i Jopa (Njegoš Pantić).

Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac.

Borbe će se održavati u Kristalnoj dvorani hotela “Westin”, a sudionici će boraviti u svojim sobama, gdje će pratiti livestream i dolaziti na borbu kada budu pozvani, uz posebnu protuepidemijsku pripremu kroz sobu za zagrijavanje i sobu za dezinfekciju.

Ovo je prvo veliko takmičenje u Taekwondo nakon početka pandemije. Grad Sarajevo će biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Evropskog prvenstva za kadete u decembru ove godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.