Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dino Kobić za Fokus.ba: Jednom smo bili prvaci Evrope, možemo to opet

dino-kobic-1

Selektor muške U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža nedavno je objavio spisak igrača za juniorsko evropsko prvenstvo (EP) koje će od 16. do 22. decembra biti održano u Samsunu (Turska).

Na spisku se našao i mladi košarkaš Zlatoroga Dino Kobić, rođen 1998. godine i visok 209 cm. On je imao i poziv slovenske reprezentacije ali se ipak odlučio za BiH.

U razgovoru za Fokus.ba Kobić objašnjava da je odabrao BiH iz patriotizma iako bi u Sloveniji imao bolje povlastice za igru.

“BiH je ipak moja zemlja. Najveći rang koji jedan košarkaš može da dosegne jeste da igra za svoj zemlju. To je i velika čast meni i mojim saigračima”, rekao je Kobić za Fokus.ba.

dino-kobic-2

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na EP-u se nalazi u C-grupi zajedno s Litvanijom, Latvijom i Izraelom. Mladi košarkaš Zlatoroga ima velika očekivanja od EP-a.

“Za sebe mogu reći da ću se maksimalno potruditi. Znam da će i moji saograči uložiti veliki napor. Mislim da imamo dobre izglede da dođemo do medalje. Ako smo već jednom bili prvaci Evrope, što nije mala stvar, ne vidim zašto to ne bi ponovili ove godine”, zaključio je Kobić.