Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

melbourne

Đoković čeka deportaciju, advokati uložili žalbu

djokovic

U 18 sati po lokalnom, a u osam sati po našem vremenu, započelo je saslušanje Novaka Đokovića. To znači da će Đoković i drugi dan ostati u Melbourneu nakon što su ga Australci držali devet sati na aerodromu

Nakon višesatne drame na aerodromu u Melbourneu, vlasti australske države Victorije odlučile su ne dozvoliti Novaku Đokoviću ulazak u zemlju.

Dramatičan dan imao je Đoković u srijedu i još nije poznato hoće li ostati u Australiji. Njegovi advokati žalit će se na tu odluku.

Podsjetimo, srpski teniser nije primio cjepivo protiv koronavirusa i prema tome nije mogao ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone.

Najbolji svjetski teniser nalazi se u aerodromskom smještaju za imigrante dok njegovi advokati na sudu pokušavaju ishoditi dozvolu za njegov ulazak u zemlju.

U 18 sati po lokalnom, a u osam sati po našem vremenu, započelo je saslušanje Novaka Đokovića. To znači da će Đoković i drugi dan ostati u Melbourneu nakon što su ga Australci držali devet sati na aerodromu.

Đoković je nakon odluke Australaca da mu ponište vizu odsjeo u hotelu pod kontrolom kako bi saznao epilog žalbe.

Vijest o tome da mu je odbijena viza prvo su objavili brojni tamošnji mediji i novinari, da bi ubrzo došla i službena potvrda australske granične policije (ABF).

“Australska granična policija nastavit će s politikom da svako ko dođe na našu granicu mora poštovati pravila i zahtjeve za ulazak u zemlju. ABF može potvrditi da Đoković nije imao odgovarajuće dokaze koji bi mu omogućili ulazak u zemlju i njegova viza je iz tog razloga otkazana. Sve osobe koje nisu državljani Australije i koje nemaju valjanu vizu bit će zadržane i potom deportirane iz Australije”, objavio je ABF.