Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tenis

Đoković izgubio živce nakon poena koji je odlučio finale Wimbledona

FOTO: Screenshot

Đoković je tako ostao bez rekordnog osmog trofeja na Wimbledonu, tako da Roger Federer, makar na još jednu godinu, ostaje usamljen na vrhu liste

Srbijanski teniser Novak Đoković nakon trilera u finalu Wimbledona ostao je bez krune na najpopularnijem teniskom turniru, a tokom meča protiv Carlosa Alcaraza u nekoliko navrata gubio je živce.

Alcaraz je rezultatom 3:2 slavio protiv Đokovića i tako najavio da dolaze neki novi momci na veliku mapu svjetskog tenisa. No, Špancu danas nije bilo lako, a ključnu prednost napravio je na startu petog seta.

U petom setu jedini break vidjeli smo u trećem gemu. Tom prilikom Alcaraz je oduzeo servis Đokoviću i bez problema ga sačuvao do kraja za najveću pobjedu u karijeri.

Ključni poen kod tog breaka bio je impresivan, a Đoković je u jednom trenutku pao na travnjak, no uspio se podići na vrijeme i odigrati još nekoliko udaraca, ali je na kraju izgubio gem. Tako mu je Alcaraz oduzeo servis, što se Đokoviću nimalo nije svidjelo.

Srbijanski teniser je potpuno pobjesnio nakon toga, a onda je žestokim udarcem u konstrukciju mreže na sredini terena razbio reket. Snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Đoković je tako ostao bez rekordnog osmog trofeja na Wimbledonu, tako da Roger Federer, makar na još jednu godinu, ostaje usamljen na vrhu liste.