Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvajač AO

Đoković: Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio

novak sudija

Dan nakon finala Đoković je priznao da nije ponosan zbog toga i izvinio se.

Novak Đoković osvojio je 17. Grand Slam naslov u karijeri nakon što je u finalu Australian Opena u fantastičnom meču bio bolji od Dominica Thiema u pet setova.

Osim dobre igre, puno se priča i o njegovom ponašanju u drugom setu kada je bio vrlo nervozan.

Srpski teniser je gubio s 5:4 i 30:15 pri svom servisu. Zbog odugovlačenja prilikom servisa, sudac ga je prvo opomenuo jer mu je isteklo vrijeme za prvi servis, a nakon što je Thiem poveo 40:15, Đokoviću je iz istog razloga oduzet prvi servis, a potom je izgubio i set.

“Odličan posao oko ovoga, stari, pogotovo kod druge situacije, postao si slavan”, rekao je u pauzi sarkastični Đoković sudiji te ga potapšao po nozi i pokazao mu palac.

Dan nakon finala Đoković je priznao da nije ponosan zbog toga i izvinio se.

“U profesionalnom sportu događaju se stvari na koje nisi ponosan. Nekada radiš stvari s kojima nisi sretan i prolaziš kroz različite emocije. Naravno, nisam sretan što sam dodirnuo sudiju i izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio tim. U žaru borbe neke odluke te mogu izbaciti iz takta, pokušao sam se fokusirati i na kraju je sve dobro završilo za mene. Nadam se da su ljudi na stadionu uživali u borbi na terenu”, rekao je Đoković.