Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IZVJESNA OPCIJA

Đoković nakon Wimbledona neće igrati na Grand Slam turnirima 11 mjeseci?!

djokovic ss

Vidjet ćemo šta će se na kraju dogoditi s tim. Nema previše vremena između Wimbledona i US Opena pa se nadam da će se stvari ipak promijeniti

Novak Đoković pobijedio je Južnokorejca Soonwooa Kwona na startu Wimbledona. Srpski teniser je protiv 81. igrača svijeta slavio teže od očekivanog (6:3, 3:6, 6:3, 6:4). To mu je bila 80. pobjeda u Wimbledonu i jedini je teniser u istoriji koji ima najmanje toliko pobjeda na sva četiri Grand Slam turnira.

Đoković bi poslije Wimbledona mogao na 11-mjesečnu pauzu od Grand Slam turnira. Nakon londonskog Grand Slama igra se US Open, a Đokoviću je zabranjen ulazak u SAD jer nije vakcinisan.

Na početku sljedeće godine igra se Australian Open, a Đoković je nakon ovogodišnjeg skandala deportovan iz Australije i dobio je trogodišnju zabranu ulaska. Tako bi se Grand Slam turnirima mogao vratiti tek za 11 mjeseci na Roland Garrosu.

Đokovića, osvajača 20 Grand Slam naslova, pitali su o šansama da propusti US Open nakon meča protiv Kwona.

“Svjestan sam da je to moguće i stoga ću nastojati izvući što više mogu iz ovog turnira. Ne razmišljam toliko unaprijed. Vidjet ćemo šta će se na kraju dogoditi s tim. Nema previše vremena između Wimbledona i US Opena pa se nadam da će se stvari ipak promijeniti i da ću se moći takmičiti. Volio bih da to bude slučaj, ali moje su misli i pažnja trenutno usmjereni prema Wimbledonu”, komentirao je treći teniser svijeta.