Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi reket svijeta

Đoković: Ne mogu zaboraviti šta se desilo, ali mogu prihvatiti i nastaviti dalje

djokovic

Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga na mene. Koliko je to veliko, koliko će me to pratiti, ne znam

Novak Đoković nastupa na svom drugom turniru ove godine. Najbolji teniser svijeta, koji nije vakcinisan i koji je zbog toga propustio turnire po Australiji i SAD-u, vraća se u Monte Carlu.

“Monaco je moje boravište preko 10 godina, oba moja djeteta su rođena ovdje, tako da ima posebno mjesto u mom srcu. I ovo mjesto i ovaj klub. Na ovim terenima puno sam vremena proveo, znam ljude koji rade u klubu, tako da je nekako lijep osjećaj spavati u svom krevetu i sudjelovati na profesionalnom turniru. Nemam puno prilika takav osjećaj imati negdje drugdje”, rekao je Đoković za Sportklub i osvrnuo se na težak period.

“Ne može se takvo što samo tako zaboraviti. To je stvarno nemoguće, ali može se prihvatiti i treba nastaviti dalje. To je nešto što ne treba više čovjeka brinuti ili ga sputavati što će se dogoditi u trenutku ili što će se dogoditi u budućnosti. Imao sam puno situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak.

Ove godine sam doživio što nikada nisam doživio u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga na mene. Koliko je to veliko, koliko će me to pratiti, ne znam. To je nešto što ne mogu predvidjeti i ne mogu trošiti energiju, da razmišljam o tome koliko će me to pratiti.”