Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbijanski teniser

Đoković: Ne razmišljam hoću li dobiti koronu, naravno da treba biti oprezan

Novak ?okovi? odradio trening u Melbourneu
Serbian Novak Djokovic (ATP 1) pictured at a training session ahead of the 'Australian Open' tennis Grand Slam, Wednesday 12 January 2022 in Melbourne Park, Melbourne, Australia. The 2022 edition of the Australian Grand Slam takes place in the ongoing pandemic. BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON Photo: PATRICK HAMILTON/BELGA

Nakon pobjede nad sunarodnjakom Kecmanovićem novinare je zanimalo ponaša li se Đoković pravilno u situaciji s koronavirusom

Novak Đoković pobijedio je Miomira Kecmanovića 6:0, 6:3, 6:4 u trećem kolu Wimbledona, a u četvrtom će kolu igrati protiv Nizozemca Tima Van Rijthovena (25), 104. igrača svijeta.

Nakon pobjede nad sunarodnjakom Kecmanovićem novinare je zanimalo ponaša li se Đoković pravilno u situaciji s koronavirusom.

Novinari su mu spomenuli kako Rafael Nadal ostaje kod kuće, ne izlazi često i puno više vodi računa o cijeloj situaciji.

“Najčešće sam na terenima ili kod kuće s porodicom. Ni ja ne izlazim često. Posjetio sam grad nekoliko puta prije nego što je turnir počeo, ali nisam previše zabrinut oko svega što se događa. Samo pokušavam ostati zdrav, koncentrirati se i igrati na turniru”, rekao je pa dodao:

“Ne razmišljam hoću li dobiti koronu. Trenutno ne. Međutim, naravno da je opreznost neophodna za sve i najviše zbog toga kroz što smo prošli u posljednje dvije godine.”