Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tenis

Đoković odradio prvi trening u Australiji i obratio se javnosti

djokovic ao (1)

“Zahvalan sam što je sudac donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Usprkos svemu što se događalo prošli tjedan, želim ostati i boriti se na Australian Openu”, poručio je Đoković

Novak Đoković nije se obratio javnosti tokom konferencije za medije koju je organizirala njegova porodica u Beogradu, ali jest na Instagramu, s kojeg je poslao fotografiju prvog treninga u Australiji. Iako su postojale informacije da će se Đoković priključiti konferenciji, njegov prvi istup otkako su nastali problemi s vizom po dolasku u Australiju je izostao. Ipak, Đoković je javnost informirao o svojoj situaciji putem društvenih mreža.

Kratko je prokomentirao odluku sudu i rekao da želi ostati i nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone. Njega je osvajao rekordnih devet puta, pokušat će i deseti, a eventualnim trijumfom ondje odvojio bi se od Rafaela Nadala i Rogera Federera, s kojima dijeli prvo mjesto po broju osvojenih Grand Slam titula. Sva trojica osvojila su ih po 20.

“Zahvalan sam što je sudac donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Usprkos svemu što se događalo prošli tjedan, želim ostati i boriti se na Australian Openu”, poručio je Đoković uz dodatak:

“Ostajem koncentriran na tenis. Putovao sam ovdje da bih sudjelovao na jednom od najbitnijih turnira u istoriji i definitivno za mene najuspješnijem. Trenutno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak.”