Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đoković propušta i turnir u Dohi

61372101-novak-djokovic

Nakon što je u petak otkazao nastup na egzibicionom turniru u Abu Dhabiju, zbog povrede lakta Novak Đoković, nekada najbolji teniser svijeta, morao je odustati i od ATP turnira iz serije 250 u Dohi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tako će srbijanski teniser propustiti otvaranje sezone, nakon što je propustio posljednjih pet mjeseci prošle. Početak turnira u Dohi zakazan je za 1. januar 2018. godine, a Đoković je svoju odluku saopštio danas.

“Situacija sa laktom, nažalost, nije se promenila u odnosu na prethodni dan. I dalje osjećam bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250“, kazao je Đoković i dodao:

“Žao mi je što neću biti u prilici da igram pred svojim navijačima u Kataru, odakle imam lijepe uspomene. Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Andyja Murraya. Atmosfera na stadionu je odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati.“

Đoković je naglasio da je poslije detaljnih konsultacija sa doktorima, odlučio da je za njega u ovom trenutku najbolje da nastavi sa terapijom i tretmanom lakta.

“Tek kada budem 100 odsto spreman da igram u punom intenzitetu, moći ću da krenem sa turnirima. Nadam se da će to uskoro dogoditi. Želio bih i da se zahvalim svima na strpljenju i razumijevanju“, rekao je Đoković.

Đoković je do sada osvojio 12 Grand Slam titula, a prvo mjesto ATP liste držao je čak 223 sedmice. No, 30-godišnji Srbijanac u julu ove godine morao se ranije oprostiti od sezone, pa je na posljednjoj listi najboljih tenisera svijeta zauzimao 12. mjesto.