Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australian open

Đoković savladao Dimitrova bez izgubljenog seta i prošao u osminu finala

(SP)U.S.-NEW YORK-TENNIS-US OPEN-SEMIFINAL-MEN'S SINGLES
(SP)U.S.-NEW YORK-TENNIS-US OPEN-SEMIFINAL-MEN'S SINGLES (210911) -- NEW YORK, Sept. 11, 2021 (Xinhua) -- Novak Djokovic of Serbia celebrates after the men's singles semifinals of the 2021 US Open between Novak Djokovic of Serbia and Alexander Zverev of Germany in New York, the United States, Sept. 10, 2021. (Photo by Michael Nagle/Xinhua) Michael Nagle Photo: XINHUA/PIXSELL

Zbog bolova u zadnjoj loži Đoković je morao između setova zatražiti medicinsku pomoć

Novak Đoković pobijedio je bez izgubljenog seta 27. nositelja Grigora Dimitrova u meču 3. kola Australian Opena i plasirao se u osminu finala Grand Slam turnira čiji je rekorder s devet osvojenih titula.

Igrat će protiv domaćeg predstavnika i 22. nositelja Alexa de Minaura. Đoković je bugarskog tenisera svladao 7:6 (7), 6:3, 6:4 u meču duljem od tri sata, u kojem je morao tražiti i medicinsku pomoć.

Srpski teniser, postavljen za 4. nositelja turnira u Melbourneu, stigao je u ovom meču do desete pobjede u 11. ogledu s Dimitrovom. Do jedine pobjede u tim srazovima Dimitrov je stigao na zemljanoj podlozi u Madridu prije deset godina. Okršaj Đokovića i De Minaura bit će njihov prvi međusobni.

Favorizirani Đoković je već u prvom gemu meča stigao do breaka protiv današnjeg suparnika i tu prednost držao do trenutka kad je servirao za osvajanje seta. Nakon što je propustio tri break-lopte kod 5:3, izgubio je i svoj servis u sljedećem gemu. U tie-breaku je imao prednost 5:2, potom morao spašavati set-loptu Dimitrova kod 7:6, a onda sve okrenuo i stekao prednost pred drugi set.

Zbog bolova u zadnjoj loži Đoković je morao između setova zatražiti medicinsku pomoć, a ključnim se za prednost od dva seta razlike pokazao šesti gem u kojem je iskoristio šansu, poveo 4:2 i mirno priveo meč u završnicu.

Treći set je Đoković otvorio uz dva vezana breaka i poveo 3:0 u seriji gemova u kojima igrači na početnom udarcu nisu mogli zadržati tu prednost. Četiri gema zaredom bili su breakovi, sve do trenutka kad je Dimitrov odservirao za 4:3. U tim trenucima bio je u zaostatku za jedan gem i Đoković je to iskoristio za pobjedu.